Klub Optymistycznych Rodziców

klub1

mgyqqwk

Klub Optymistycznych Rodziców PS NR 81 rozpoczął swoją działalność wiosną 2012 r. Od tego czasu odbyło się kilka spotkań (głównie Optymistycznych Mam), podczas których zaproszeni goście pokazali jak można mile i efektywnie spędzić popołudnie. Mamy nauczyły się robić piękne bukiety z kwiatów z bibuły, wyplatały naczynia z papierowej wikliny, drewniane podkładki. Oprócz tego odbyły się spotkania z psychologiem na temat problemów wychowawczych z dziećmi, z jakimi każdy z nas może zetknąć się we własnym domu.
W tym roku szkolnym do Klubu wstąpiły nowe osoby , z czego jesteśmy bardzo zadowoleni. Lista członków jest wciąż otwarta. Zapraszamy!

multicultural

ZASADY UCZESTNICTWA W KLUBIE OPTYMISTYCZNYCH RODZICÓW
1.Do Klubu mogą należeć wszyscy rodzice, opiekunowie oraz dziadkowie naszych wychowanków.
2.Aby stać się członkiem Klubu wystarczy zgłosić taką chęć i przyjść na spotkanie.
3.Spotkania Klubu odbywać się będą w ustalonym przez członków terminie, w godzinach popołudniowych
4.Tematyka spotkania uzgadniana jest wspólnie przez członków Klubu.
5.Bardzo ważnym elementem spotkania Klubu jest rozmowa rodziców, dzielenie się doświadczeniami i problemami wychowawczymi, wspólne ich rozwiązywanie.
6.Udział w spotkaniach jest bezpłatny.
7.Za merytoryczną stronę spotkań oraz zaproszenie gości odpowiedzialne są nauczycielki oraz dyrektor przedszkola. Członkowie Klubu mogą zgłaszać wnioski i propozycje tematyki spotkań.
8.We wszystkich spotkaniach Klubu mogą uczestniczyć pracownicy przedszkola.

WSZYSCY CZŁONKOWIE KLUBU ZOBOWIĄZANI SĄ DO DBANIA O MIŁĄ I PRZYJAZNĄ ATMOSFERĘ PODCZAS SPOTKAŃ.