DZIECI Z "BRZOSKWINIOWEGO RAJU" PRZYJACIELAMI ZWIERZĄT

Losy zwierząt i przyrody nie są obce dzieciom z Przedszkola Samorządowego nr 81 "Brzoskwiniowy Raj" w Białymstoku. Dlatego też wzięliśmy udział w II ogólnopolskim projekcie "Przyjaciel zwierząt", którego celem nadrzędnym jest kształcenie w dzieciach odpowiedzialności za losy zwierząt i całej przyrody. Do projektu przystąpiło 39 placówek z całej Polski. Zadaniem każdego przedszkola było wykonanie i udokumentowanie działań na rzecz zwierząt (od IX 2016r. do III 2017r.). Cieszy nas bardzo fakt, iż zostały one docenione poprzez przyznanie naszej placówce honorowego tytułu "Przyjaciela zwierząt". Pomysłodawcą tego projekty jest Liga Ochrony Przyrody we Wrocławiu (wspólnie z Przedszkolem nr 27 "Skrzaty" we Wrocławiu oraz Miejską Biblioteką – Filia 32 we Wrocławiu). Honorowy tytuł "Przyjaciela zwierząt" przyznany w IV 2017r. naszej placówce jest formą docenienia, ale także motywacją do kolejnych przedsięwzięć na rzecz przyrody i zwierząt.

Relacja 2017-05-07, 23:26 | autor: Magdalena Łuckiewicz