WYCIECZKA "MANDARYNEK" DO KSIĄŻNICY PODLASKIEJ

19.05.2017r. "Mandarynki" pojechały do Filii Książnicy Podlaskiej nr 15 (ul. Skłodowskiej - Curie) – placówki o profilu dziecięco – młodzieżowym. Dzieci przypomniały sobie podczas spotkania czytelniczego o konieczności szanowania książek, o zasadach obowiązujących podczas wypożyczania książek, o zaletach czytania książek. Były też rozmowy na temat ulubionych książek dzieci. Przedszkolaki obejrzały książki i czasopisma dostępne w bibliotece. "Mandarynki" jadąc do tego miejsca przygotowały niespodziankę – książkę, którą same wykonały pt. "Wiersze Juliana Tuwima widziane oczami dzieci". Panie pracujące w bibliotece były pod wielkim wrażeniem ilustracji i znajomości wierszy przez dzieci. Teraz wszyscy, którzy odwiedzą Filię Książnicy Podlaskiej nr 15 będą mogli zobaczyć dzieło naszych przedszkolaków. Wielką atrakcją tego spotkania było wspólne przejście do sali "Książniczki" mieszczącej się w budynku Biblioteki Uniwersyteckiej im. J. Giedroycia gdzie dzieci mogły malować kredą po specjalnie do tego przystosowanych ścianach. Ten wyjazd zaliczamy do bardzo udanych!

Relacja 2017-05-21, 17:35 | autor: Magdalena Łuckiewicz