6 BIAŁOSTOCKI TYDZIEŃ CZYTANIA DZIECIOM – DZIĘKUJEMY WSZYSTKIM

Pewna poetka kiedyś powiedziała, że:
„Czytanie książek
to najpiękniejsza zabawa,
jaką ludzkość sobie wymyśliła”.

Zgadzamy się z tym w stu procentach. 6 Białostocki Tydzień Czytania Dzieciom w naszym przedszkolu był pełen gości, którzy przybyli do nas aby pokazać,
że dzięki książce można przeżyć niesamowitą przygodę, można dowiedzieć się niewiarygodnych rzeczy, przenieść się w jednej chwili do zupełnie innego świata oraz po prostu poczuć się lepiej i radośniej.
Dziękujemy bardzo wszystkim, którzy mogli
i zechcieli zarazić nas wszystkich, a w szczególności dzieci miłością do książek:

Grupa Cytrynek : p. Marcie Michaluk - mamie Oli, p. Iwonie Dodzie – mamie Nikoli, mamie Stasia Drozdowskiego, dla p. Stanisława Ostrowskiego – nauczyciela z Zespołu Szkół Rolniczych, Absolwentkom: Amelii i Kamili Cieśluk
oraz wszystkim spotkanym osobom podczas edukacyjnego spaceru.

Grupa Brzoskwinek: p. Marcie Brejnak – mamie Róży, p. Tomaszowi Teleszewskiemu – tacie Filipa,
p. Katarzynie Krywko – Puchalskiej - mamie Apolonii oraz Absolwentom: Aleksandrze Maciorowskiej i Julii Kucharewicz.

Grupa Limonek: Tacie Natalii Chylińskiej, p. Marcie Chorodeńskiej – mamie Szymona, p. Ani Choroszewskiej – mamie Bartka, p. Marcie – cioci Dominika Dąbrowskiego, Babci - Kuby Okurowskiego, Babci – Gabrysia Nitkowskiego, Dziadkowi – Gabrysi Borkowskiej oraz Absolwentom : Dawidowi Ostaszewskiemu, Oliwii Domanowskiej i Karinie Szymczukiewicz oraz jej tacie p. Leszkowi.

Grupa Mandarynek: p. Magdalenie Krakowskiej – mamie Gabrysi, p. Anecie Szpila – mamie Julii, p. Justynie Kotowicz - mamie Lidki, p. Marcie Michaluk – mamie Magdy, pani Iwonie Wyszkowskiej – Mikuła - mamie Aleksa, p. Mariuszowi Sak - tacie Julii, p. Radosławowi Turowskiemu - tacie Magdy, p. Iwonie Dodzie – mamie Angelici oraz Radosławowi Dymińskiemu - tacie Jarogniewa.

Grupa Poziomek: p. Justynie Kotowicz – mamie Kaliny, p. Iwonie Butkiewicz – mamie Darii, p. Krystynie Skrzyckiej z fundacji Pola Nadziei oraz Basi Buczyńskiej – koleżance z grupy, która już pięknie czyta.

Wszystkim wspaniałym osobom, które w tym tygodniu nas odwiedziły jeszcze raz serdecznie dziękujemy. Za poświęcony czas, trud włożony w przygotowanie się do spotkania, cierpliwość i uśmiech!
Pamiętajmy: „Dziecko, które czyta staje się dorosłym, który myśli!”

Relacja 2017-06-13, 18:07 | autor: Magdalena Łuckiewicz