Zajęcia dodatkowe

DBAJĄC O WSZECHSTRONNY ROZWÓJ UZDOLNIEŃ I ZAINTERESOWAŃ DZIECI, PROPONUJEMY BEZPŁATNY PAKIET ZAJĘĆ DODATKOWYCH:

KOŁO PLASTYCZNE
Poniedziałek: 15:30 - 16:15
Środa: 12:30 - 13:15

8623-girl-painting-the-rainbow-1680x1050-artistic-wallpaper

Głównym celem zajęć „koła plastycznego” jest rozwijanie uzdolnień i zainteresowań artystycznych dzieci oraz ich wrodzonych możliwości twórczych poprzez różnorodną aktywność plastyczną. Podejmowane na zajęciach działania wpłynął na rozwój kreatywności i pomysłowości dziecka oraz nabycia umiejętności stosowania atrakcyjnych technik plastycznych z wykorzystaniem ciekawych materiałów i narzędzi pracy.
Prowadzenie: Iwona Romanowska, Katarzyna Walińska

KOŁO MUZYCZNE
Wtorek: 13:00 - 14:00
Środa: 14:30 - 15:30

mkids

Podczas spotkań przedszkolaki maja okazję rozwijać umiejętność odbioru i przeżywania muzyki oraz doskonalić swoje muzyczne talenty. Jednym z celów zajęć jest uwrażliwienie dzieci na piękno muzyki oraz wyposażenia ich w dodatkowe umiejętności takie jak: granie na instrumentach, tworzenie muzyki, odkrywanie dźwięków.
Prowadzenie: Agnieszka Sawicka, Katarzyna Gawryluk

KOŁO MAŁEGO KIEROWCY
Poniedziałek: 14:30 - 15:15

30-Custom-Little-Driver-Personalized-Address-Labels

Koło małego kierowcy ma na celu ukierunkowanie dzieci na prawidłowe zachowania i bezpieczeństwo na drodze oraz rozwijanie zainteresowań związanych z motoryzacją.
Prowadzenie: Monika Lulewicz

KOŁO TEATRALNE
Środa: 13:00 - 14:00

childdramaworkshops_logo

...
Prowadzenie: Irena Puczko, Kaja Kotowicz

KOŁO KULINARNE „Mali Master Chefowie”
Wtorek: 13:00 - 14:00

kucharz

Celem koła jest wpojenie najmłodszym nawyków zdrowego odżywiania. Zajęcia kulinarne pozwolą dzieciom nauczyć się przydatnych umiejętności w formie kreatywnej zabawy. Będziemy kroić, mieszać, smarować, czasem ucierać i miksować, piec oraz świetnie się bawić eksperymentując z rożnymi składnikami.
Prowadzenie: Anna Kuba, Edyta Nobert

WARCABY "BIAŁO CZARNI"
Wtorek: 13:00 - 13.30

szachy

Warcaby są grą towarzyską o walorach edukacyjnych, w której wychowankowie rozwijają inteligencję, logiczne oraz twórcze myślenie. Grając, nabywają umiejętności: taktyczne, przewidywania następstw, tworzenia strategii. Ponadto rozwijają ważną cechę charakteru jaką jest cierpliwość. Podczas zajęć dzieci uczą się zwyciężać, odpowiednio reagować i przyjmować porażkę.
Prowadzenie: Małgorzata Koszewnik

BIBLIOTEKA PRZEDSZKOLNA
Czwartek:14:45 - 15:45

20141028_pasowanie_1

W naszym przedszkolu funkcjonuje biblioteka dla dzieci i dorosłych. Przyszłym czytelnikom zaszczepiamy chęć do czytania; utwierdzamy w przekonaniu, że książka do źródło wiedzy i przyjemności. Czytanie dziecku rozbudza ciekawość świata, zapewnia prawidłowy rozwój emocjonalny, pomaga w wychowaniu.
Prowadzenie: Magdalena Łuckiewicz

ZAJĘCIA TANECZNE
Środa: 12:15 - 13:45

c3f2ed1fb45541542966d0b3a19949e2

Utanecznienie dzieci poprzez różnorodne tańce (towarzyskie, nowoczesne, narodowe), interpretacje muzyczno-ruchowe do polskich piosenek.
Prowadzenie: Katarzyna Gawryluk

RELIGIA
Zajęcia przybliżające dzieciom treści religijne.

religia2

RELIGIA KATOLICKA:
Prowadzenie: ks. Wiesław Szanciło
RELIGIA PRAWOSŁAWNA:
Prowadzenie: Walentyna Stocka

TERAPIA LOGOPEDYCZNA

logopedia4

Usuwanie lub wyrównywanie opóźnień rozwoju i zaburzeń mowy. Ćwiczenia indywidualne usprawniające narządy mowy, aparat oddechowy, korygujące wady wymowy. Ćwiczenia słuchu fonematycznego.
Prowadzenie: Alicja Jastrzębska

TERAPIA PEDAGOGICZNA
Czwartek:13.00-14.00

Workforce%20Development

Terapia pedagogiczna w przedszkolu ukierunkowana jest na usprawnianie funkcji słuchowych, wzrokowych, ruchowych dzieci i ich właściwej koordynacji. Celem zajęć jest wyrównywanie opóźnień i tym samym zapobieganie niepowodzeniom szkolnym.
Prowadzenie: Agnieszka Maciorowska

JĘZYK ANGIELSKI
Czwartek: 9:00 - 14.00 w poszczególnych grupach

angielski-okragly

Nauka języka angielskiego w zakresie podstaw dla początkujących dzieci. Zajęcia w formie gier i zabaw językowych. Dzieci uczą się podczas zabaw z nauczycielem.
Prowadzenie: Karolina Dunikowska

RYTMIKA
Wtorek: 9:00 – 11:15
(w poszczególnych grupach)

rytm

Nauka piosenek, ćwiczenia słuchowe, ruchowe, rytmiczne, zabawy przy muzyce, gra na instrumentach perkusyjnych, nauka tańców.
Prowadzenie: Katarzyna Gawryluk